Vil åpne møteplass for fotointeresserte

Norge er i verdenstoppen når det gjelder bruk av digitalkameraer. Av den grunn skulle man kanskje tro at vi har samlingsplasser for fotografi på lik linje som litteraturen har sine litteraturhus, noe som overraskende nok ikke er tilfelle. Det er ytterst få slike samlingssteder, og fellesnevneren er at de få som finnes er spredt over det ganske land.

Inspirert av International Center of Photography i New York og det litt mer lokale Fotografiska i Stockholm ønsker stiftelsene “Se” og “Foto-Norge” å bøte på dette. Sammen har de nylig stiftet Fotografihuset AS, som skal ta sikte av seg å etablere et hus i Oslo, med det som mål å skape en nasjonal arena for fotografi.

Daglig leder i Fotografihuset AS, Anne Lise Flakvik, uttaler at Fotografihuset i Oslo skal være et sted der fotografer kan møtes, debattere, reflektere, gi hverandre inspirasjon og lære av hverandre. Her skal fotografiet stå i fokus – godt hjulpet av fotokurs, forelesninger og alt annet fotointeresserte kan ønske seg.

“Huset skal være et sted for menneskelige møter, en kulturell møteplass for debatt, refleksjon, inspirasjon og læring. Fotokurs, forelesninger, seminarer og workshops for så vel nye som profesjonelle fotografer vil være sentralt.”

Dette høres ut som et glitrende bidrag i den stadig voksende nasjonale fotofaunaen. Et sted der fotointeresserte kan treffes og samarbeide med andre fotografer er akkurat hva foto-Norge og Oslo har hatt behov for.

Økonomi er som alltid et sentralt spørsmål, og Fotografihuset AS er planlagt å drives ved hjelp av både offentlige og private midler.

Det er ennå ikke klart hvor i Oslo Fotografihuset vil befinne seg når prosjektet en gang blir realisert.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

One thought on “Vil åpne møteplass for fotointeresserte

  1. Alle fotohjerter gleder seg! Håper f32.no følger med og kommer med fyldige oppdateringer så snart fotografihuset blir en realitet?

Leave a Reply