Standardobjektiv med ny design

Leicas accessoire-avdeling har virkelig tatt seg sammen før jul og redesignet den moderne klassikeren APO-Summicron-M 50mm F2 ASPH.

For ikke lenge siden kom det en nyhetssak dumpende ned i postkassene våre. Optikk- og kameraprodusenten Leica har redesignet det de selv mener er verdens skarpeste objektiv: Leica APO-Summicron-M 50mm F2 ASPH.

Det kommer i rødt.

Det kommer i rødt.

Redesignet er ikke av optisk format, men heller av det utseendemessige. Det er tydeligvis ikke lenger nok å kunne produsere skarpe bilder (sett at du treffer med fokus), men nå skal altså objektivet være et slags accessoire. Et smykke.

For nå kommer objektivet også i rødt.

Rødt.

I redaksjonen sitter vi litt fjetret, mens vi undersøker pressemeldingen nøyere. Er det virkelig dette de lanserer? Ingen optiske forbedringer (for det trengte det ikke). Ingen endringer på ergonomi (det var det absolutt ikke behov for). Ingen oppgraderinger av objektivet i det hele tatt.

Men det kommer i rødt.

Det er vel Leicas måte å si god jul på, tenker vi.


Leica APO-Summicron-M 50mm F2 ASPH vil kun bli produsert i 100 stykk og ha en anbefalt utsalgspris på 88.000 kroner. Objektivet vil være tilgjengelig fra midten av desember, men bare hos utvalgte forhandlere.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.