Sonys A-fatning var ikke død

De siste årene har Sony tatt en hel del grep som har fått en samlet fotoverden til å sperre opp øynene. Fullformat i kompaktkamera, tynne fullformatskameraer, videreutvikling av NEX-serien og flere innovative kompaktkameraløsninger har gjort at flere og flere har gått ut ifra at Sonys satsing på store systemkameraer ville sakte svinne hen. Nå viser det seg at disse antagelsene ikke holder vann, for 2. mai ble Sonys nye Sony Alpha77 II lansert.

A77 II_w18135_front

Tar man for seg det tekniske Alpha77 II ser du fort at det mest spennende er den nye autofokusmodulen. Med hele 79 autofokuspunkter, 15 av dem krysspunkter, skal Sony Alpha 77 II ifølge dem selv være blant det aller beste i markedet. Er du sports- eller fuglefotograf kan det også være interessant å se at kameraet har fått et dedikert f/2.8-punkt midt i bildefeltet. I følge Sony skal det være såpass sensitivt at AF-systemet skal kunne fungere selv i EV-2 på ISO 100. Alpha77 IIs autofokusmodul skal altså være spesialutviklet til følgefokus, og skal kunne følge motiver som beveger seg uforutsigbart.

Sony Alpha77 II bygger altså videre på erfaringer gjort av Alpha700 og selvfølgelig Alpha77. Det betyr at kameraet har mye av den samme utformingen som Alpha77, men innholdsmessig er det veldig mye nytt. Sony har hentet frem en 24,3 megapikslers Exmor CMOS-bildebrikke som benytter den samme teknologien som man finner i A7r og Alpha 6000. Teknologien heter “gapless-on-chip” og skal i følge pressemeldingen gi bildebrikken større følsomhet. Dette betyr at kameraet går fra ISO 100 til ISO 25600, og skal etter sigende ha lite støy på høye ISO-verdier.

Sony Alpha77 II har utvippbar skjerm.

Sony Alpha77 II har utvippbar skjerm.

Ut ifra pressemeldingen kan det se ut til at Sony igjen har produsert et spennende kamera. Kombinasjonen av allerede eksisterende og ny teknologi i en stor kropp kan være med på å få flere over på Sony-siden. I tillegg viser de at A-fatningen er langt ifra død. Det finnes mange gode objektiver som passer til den fatningen, og med en overgang får du også koblet til disse objektivene på kameraene dine i Sony A7-serien.

Les også: Sony A7S: Sony frir til filmskaperne

Prisen er satt til 10.500 kroner uten objektiv, og 15.900 kroner i følge med 16 – 50 mm. Salgstart skal være i slutten av mai.

Du finner fulle spesifikasjoner og flere bilder av Sony Alpha77 II på våre produktsider.

A77 II_LifeStyle_wMen_ExpOct2015_ECM-CG50_SAL18135_DSC01047

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

Leave a Reply