Sony A7 II får bildestabilisator og bedre grep

I dag introduserte Sony oppgraderingen av fjorårets store fotokomet; Sony A7. A7-serien har fått nye tilskudd i et rasende tempo, men at de skulle oppgradere selve stammen var ikke forventet.

De oppgraderingene som er gjort er dog veldig interessante. Vi har dessverre ikke fått hatt hendene våre på Sony A7 II, så inntrykkene er basert på Sonys pressemelding.

Den mest interessante oppgraderingen er ikke noe nytt i kamerasammenheng, men nytt for Sonys A7-serie. For i kamerahuset finner du nå en egen bildestabilisator. Det betyr at du får bildestabilisering med objektiver som ikke har stabilisering innebygget. I følge Sony skal A7 II være verdens første fullformatkamera med femaksers bildestabilisator i kamerahuset.

Sony A7 II har bildestabilisator som hjelper i fem akser.

Sony A7 II har bildestabilisator som hjelper i fem akser.

Bildestabilisatoren skal fungere bevegelse i fem akser eller retninger, og skal i følge Sony gi hele 4,5 steg stabilisering på lukkertiden. Sony mener selv at det er en god grunn til å legge vekk stativet. I tillegg skal objektiver med E-fatning, som selv kan ha optisk stabilisering, kunne jobbe sammen med kamerahusets bildestabilisering. Så kanskje man kan legge vekk stativet, etterhvert?

Akkurat som Sony A7 har A7 II 117 fasedetekterende og 25 kontrastdetekterende fokuspunkter på en 24,3 megapiksler stor CMOS-bildebrikke. De skal dog ha gjort endringer som i følge Sonys målinger gjør både autofokus og følgefokus betydelig raskere.

Sammen med oppgradering av auto- og følgefokus har Sony også gjort noe med videoopptak. Sony A7 II har fått støtte for XAVC S-kodeken som muliggjør opptak i 1080/60p i 50 Mbps bitrate.

Bedre grep og ny plassering av utløserknappen.

Den største synlige endringen er et betydelig større grep, og et kontrollhjul foran på nevnte grep. I tillegg ser det ut til at det er noen mindre ergonomiske endringer som for eksempel flytting av utløserknappen til foran på grepet. Dette ser bedre ut å holde i, spesielt over lengre tid, men vi har dessverre ikke fått prøvd det.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

Leave a Reply