Sigma lanserer tre nye objektiver

Sigma gikk stort ut på IFA-messen og lanserte hele tre nye fullformat-objektiver:  12 – 24 mm f/4 DG HSM Art, 85 mm f/1.4 DG HSM Art og 500 mm f/4  DG OS HSM Sport.

Objektivprodusenten Sigma utvidet objektivserien Global Vision med hele tre nye objektiver på årets fotomesse i Køln. En vidvinkelzoom og to faste teleobjektiver. Skjønt, det er snakk om tele i begge endene av skalaen her.

Vidvinkelzoomen det er snakk om er 12 – 24 mm med f/4 gjennom hele zoom-området. Dette er den tredje iterasjonen av samme type objektiv, men nå mener Sigma at de har gjort fokusmotoren raskere – i tillegg er det selvfølgelig mer lyssterkt enn tidligere (f/4 kontra f/4.5-5.6).

Liten, men spennende. 12 - 24 mm er noe vi gleder oss til.

Liten, men spennende. 12 – 24 mm er noe vi gleder oss til.

De to andre objektivene er noe litt annet. Begge kan beskrives som fast teleoptikk, men de befinner seg som nevnt i hver sin ende. Den lengste er noe sports- og dyrefotografen vil sette stor pris på. Sigma 500 mm f/4 DG OS HSM Sport er en helt ny fast tele i den ekstreme enden. På den andre siden finner vi Sigmas nye 85 mm f/1.4 DG HSM Art. Begge er objektiver som kan gjøre noe med markedet.

Sigma har lenge produsert objektiv som er gode optisk, tåler en hel del og har en rimelig pris. Derfor vekker de nye objektivene stor interesse hos oss. 12 – 24 mm er kanskje ikke helt det vi ville ha, men f/4 gjennom hele zoom-området er nyttig.

Sigma 85 mm f/1.4 Art er et objektiv vi både gleder oss og har ekstremt høye forventninger til.

Sigma 85 mm f/1.4 Art er et objektiv vi både gleder oss og har ekstremt høye forventninger til.

Det som derimot virkelig pirrer oss er de to andre. Sigma har vist at de kan levere skarp fastoptikk, og 85 mm f/1.4 er et objektiv vi forventer en hel del av. Basert på de tidligere objektivene i Art-serien så kan dette være så skarpt at du skjærer deg på eksponeringen. Kombinert med en kropp som er laget for å tåle en hel del har vi stor tro på at dette kan være en favoritt i manges fotobagger framover.

For sports- og fuglefotografen er det nok mer superteleobjektivet som vekker interessen. Slike objektiv er svindyre og dette er ikke noe unntak, men utsalgsprisen på 60.000 er ikke avskrekkende. Det du kanskje reagerer på er at blenderverdien “bare” er på f/4. Det kunne vært en utfordring før, men med dagens moderne fotoapparater kan du kjøre ISO-en høyt uten at at det nødvendigvis går ut over bildekvaliteten.

Sigma 500 mm er et beist av et objektiv med en vekt på ca 3,3 kilo.

Sigma 500 mm er et beist av et objektiv med en vekt på ca 3,3 kilo.

Alt i alt gleder vi oss stort til å se på alle tre, men redaksjonen ser nok aller mest fram til teleoptikken. Objektivene kommer i Canon-, Nikon- og Sigma-fatning og er alle kompatible med Sigmas USB-dock. Det er litt forskjellig tilgjengelighet (og selvfølgelig pris) på dem.

12 – 24 mm f/4 DG HSM Art skal være i butikkhyllene i oktober/november og har en utsalgspris på 15.999 kroner. Rundt samme tid kommer 500 mm f/4, men prisen vil som nevnt være på 59.999 kroner. Sigma 85 mm f/1.4 vil nok ikke være tilgjengelig før i juletider og har fått veiledende pris på 11.990 kroner.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.