Send inn ditt bilde av måneformørkelsen

I natt 28. september er det måneformørkelse, og sjelden er månen så interessant å fotografere som akkurat denne natten. Derfor oppfordrer vi alle våre lesere om å fotografere måneformørkelsen, og sende inn bildene sine til oss.

Å fotografere månen er en ingen enkel oppgave, det vet alle som har forsøkt. Avstanden til månen og størrelsen på bildesensoren til kameraet påvirker hvordan månen blir på eksponeringene, og ofte blir man skuffet når man kommer hjem og tar en nøyere titt på bildene man har tatt.

Vi antar at mange av våre lesere vil benytte muligheten til å ta bilder av månen i løpet av natten, og vi ønsker at dere sender inn bildene til oss. Etter en nøye vurdering av redaksjonen vil vi kåre et vinnerbilde, som får en liten premie.

Husk at bare månen alene kanskje ikke er det beste bildet. Omgivelser, miljø og kontekt kan sammen fortelle en langt mer interessant historie enn bare et nærbilde av månen kan.

Regler for å delta

  • Du kan bare delta med et bilde du har tatt selv. Er du ikke opphavsmannen bak bilder du poster her, risikerer du både straffeforfølgelse og sivil erstatningssak, for ikke å snakke om sanksjoner fra f32.no, dvs du vil miste retten til å bruke våre tjenester og delta i ting vi organiserer.
  • Du kan delta med så mange bilder du vil, men det er lurt å begrense seg. Hold deg til et lite og representativt utvalg. Vi betaler for lagringsplassen på f32 av egen lomme, og å drukne oss i bilder er en god måte å gi oss nådestøtet på.
  • Bildet må være tatt mellom 27. og 28. september 2015. Hva er vitsen med å lure deg selv og alle andre ved å sende inn bilder fra en annen formørkelse? Nei, nettopp, så ikke gjør det, er du snill.
  • Vi forbeholder oss retten til å bruke bildene, men bare de vi omtaler, og bare for å promotere siden, tjenesten, eller andre aspekter av f32.no. Bilder som ikke omtales i en artikkel, vil bli slettet fra vår server. Uansett, har du sendt oss et bilde du ikke vil ha på siden (av en eller annen merkelig grunn), send oss en epost så ser vi hva vi kan få til.
  • Du må delta med fullt navn, og alle brukernavn på vårt forum må inneholde minimum fornavn og etternavn.
  • Send bildene i riktig størrelse – ikke for store og ikke for små – det vil si at de bør være minst 1000 piksler i bredden. De kan gjerne være mer, men det har ingen hensikt å sende oss gigantbilder på ørten megapiksler. Send helst JPG-filer med sRGB-fargerom, og pass på at du ikke komprimerer filene for mye. Om du inkluderer EXIF eller ikke er helt opp til deg.
  • Husk at filnavn er viktig, så skriv dem gjerne slik vi beskriver her. Husk også på å ikke bruke mellomrom eller æøå i filnavn.
  • Du må være registrert i forumet vårt for å delta. Det gjøres ved å følge lenken under. 

Delta i konkurransen her.

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.