Send inn dine bilder for januar 2015


Vil du se ditt eget bilde på f32.no, og lese hva vi mener om det? Da kan du sende oss bildene dine fra denne måneden og håpe at de er gode nok til å bli plukket ut i vår nye månedlige artikkel om brukernes bilder.

Noen av de mest populære artiklene vi skrev for Akam i sin tid, var artiklene der vi gjennomgikk lesernes bilder fra den siste måneden, og snakket om et utvalg av dem. Dette har vi lenge hatt lyst til å gjøre også her, og nå som vi har fått en løsning som vi håper vil kunne fungere til dette, er det på tide å sette i gang.

Slik fungerer det

Du trenger ikke gjøre annet enn å sende oss bilder du har tatt den måneden det gjelder, så velger vi når måneden er over ut et antall (max ca 20, men det kan godt være færre enn det) som vi ser nøyere på og skriver om i en egen artikkel. Så enkelt er det.

Dessverre har vi ikke en fungerende bildekritikktjeneste ennå, så enn så lenge vil innsendte bilder ikke vises for andre enn oss, inntil de eventuelt blir utvalgt og omtalt i artikkelen. Målet er at vi skal ha en artikkel i måneden, men om vi får det til avhenger av responsen. Erfaring tyder på at man bør få inn minst 100-150 bilder totalt for å kunne velge ut 15-20 stykker som er bra.

Når det er sagt så er det ikke alltid vi vil plukke ut de vi synes er best. Det kan være vi ønsker å belyse et bestemt problem, en spesiell utfordring, eller til og med en vanlig feil. Eller, for den saks skyld, en løsning som er løst på en spesielt god eller elegant måte.


Det er stengt for opplasting av bilder fra januar 2015.


Det med liten skrift

Nei, vi har ingen husadvokat som har sett over dette, men noen forbehold må vi ta, så for å si det så klart og utvetydig vi kan:

 • Du kan bare delta med et bilde du har tatt selv. Er du ikke opphavsmannen bak bilder du poster her, risikerer du både straffeforfølgelse og sivil erstatningssak, for ikke å snakke om sanksjoner fra f32.no, dvs du vil miste retten til å bruke våre tjenester og delta i ting vi organiserer.
 • Du kan delta med så mange bilder du vil, men har vi skrevet om et bilde før, vil det ikke bli omtalt igjen, med mindre redaksjonen mener det er en god grunn til det. Vær også snill å ikke delta med hele bildedatabasen din. Hold deg til et lite og representativt utvalg. Vi betaler for lagringsplassen på f32 av egen lomme, og å drukne oss i bilder er en god måte å gi tjenesten nådestøtet på.
 • Bildet må være tatt i den måneden det gjelder. Hva er vitsen med å lure deg selv og alle andre ved å sende inn bilder fra en annen måned enn den det gjelder? Nei, nettopp, så ikke gjør det, er du snill.
 • Vi forbeholder oss retten til å bruke bildene, men bare de vi omtaler, og bare for å promotere siden, tjenesten, eller andre aspekter av f32.no. Bilder som ikke omtales i en artikkel, vil bli slettet fra vår server. Uansett, har du sendt oss et bilde du ikke vil ha på siden (av en eller annen merkelig grunn), send oss en epost så ser vi hva vi kan få til.
 • Du må delta med fullt navn, så vær snill og legge det inn i riktig felt. Bilder med åpenbart falske navn vil ikke bli omtalt.
 • Vi registrerer ikke epostadressen din, så vil du komme i kontakt med oss er det du som må sende oss en melding, enten per epost eller via kommentarfeltet under artikkelen.
 • Send bildene i riktig størrelse – ikke for store og ikke for små – det vil si at de bør være minst 1000 piksler i bredden. De kan gjerne være mer, men det har ingen hensikt å sende oss gigantbilder på ørten megapiksler. Send helst JPG-filer med sRGB-fargerom, og pass på at du ikke komprimerer filene for mye. Om du inkluderer EXIF eller ikke er helt opp til deg.
 • Husk at filnavn er viktig, så skriv dem gjerne slik vi beskriver her. Husk også på å ikke bruke mellomrom eller æøå i filnavn.

Are er utdannet fotograf og har hatt fotodilla siden nittitallet. Han har tidligere vært journalist og redaktør i Akam.no i til sammen syv år, og er nå sjefredaktør i f32.no ved siden av dagjobben som en av flere redaktører av helsenorge.no. Han har også vært sjefredaktør for Visitnorway.com. Han har generelt alt for mange kameraer, av alle mulige systemer - og alt for lite tid til å bruke dem.

12 thoughts on “Send inn dine bilder for januar 2015

 1. Prøvde å laste opp et bilde nå, men etter en stund fikk jeg denne meldingen:
  “Your submission looks spammy”

  Hva betyr det, mon tro…. ?

 2. Sannsynligvis er det spamkontrollen som slår ut av en eller annen grunn.

  Hvis du forsøkte å laste opp flere bilder, prøv å laste opp færre om gangen, evt bare ett og ett. Det er ingen grense for hvor mange ganger du kan bruke opplastingsskjemaet.

 3. Det med at bildet må være tatt samme måned, er det noe slingringsmon på det? Hvis bildene blir tatt helt i slutten av måneden er det ikke alltid undertegnede rekker å redigere de før det har blitt ny måned, evt at man er på reise uten redigeringsmuligheter.

  • Da er de jo tatt i slutten av måneden, så så lenge de er inne før vi begynner å arbeide med artikkelen, må vi vel si det er greit. Og er de tatt i måneden etter, vel, da kan de jo være med i neste batch. 🙂

   Koblingen mellom opplastede filer og artikkel er automatisk og basert på dato, så det går av seg selv.

   Hver artikkel kommer neppe til å være ferdig før et lite stykke inn i neste måned.

 4. Heisann!
  Er det noe jeg har oversett, eller kommer det en artikkel med januar-bilder??
  Mener å huske at det stod noe om at artikkelen ville bli laget et lite stykke inn i februar…..

Leave a Reply