Nytt glass fra Pentax

Pentax har lovet at det kommer et nytt fullformatskamera våren 2016. Nå slipper de en ny standardzoom som skal gjøre det nye kameraet enda mer attraktivt.

Pentax har hintet om et fullformatskamera i mange år, men nå ser det ut til at de virkelig gjør alvor av planene. Allerede i februar kom de første hintene om at at et kamera var under utvikling, men enn så lenge har vi ikke sett noe særlig til kameraet.

Tidligere i september lanserte Pentax imidlertid en nettside hvor man ser deler av det nye kameraet. Ettersom det er over 15 år siden sist Pentax slapp et nytt fullformatskamera har det ligget i kortene at det også ville lanseres noe moderne fullformatsoptikk, og nå er det første objektivet på plass.

Pentaxs nye fullformatobjektiv med den tekniske betegnelsen HD Pentax-D FA 24-70 F/2,8 ED SDM WR

Pentaxs nye fullformatobjektiv med den tekniske betegnelsen HD Pentax-D FA 24-70 F/2,8 ED SDM WR

Det nye objektivet bærer navnet HD Pentax-D FA 24-70 F/2,8 ED SDM WR og som det fremkommer av den tekniske betegnelsen er det snakk om et zoomobjektiv som strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 70mm på full tele med f2.8 som største blender gjennom hele brennviddeomfanget. Som alle Pentax sine kamerahus er objektivet værtettet, slik at det skal tåle både støv og fukt bedre enn de fleste standardzoomer.

Les mer: Carl Zeiss lanserer ny objektivserie

Objektivet er bygget opp av 17 linseelementer i 12 grupper. Tre av elementene erav ED-glass, og fire er asfæriske. På plass er også en supersonisk fokusmotor, som er vanlig i alle objektiver i denne klassen.

Er du en av de som venter på Pentaxs nye fullformatsmodell vil vi anta at dette objektivet står høyt på ønskelisten. Du trenger imidlertid ikke vente helt til neste år før du får sjansen til å bruke opp sparepengene. Objektivet vil bli tilgjengelig for salg i oktober, med en veiledende utsalgspris på 14 999 kroner.

Diskutér denne artikkelen i forumet her.

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.