Nye snadderobjektiver fra Carl Zeiss

Er du en av de som har investert i et Sony A7-kamera vil du mest sannsynlig bli glad for denne nyheten. Etter at Sony lanserte A7 høsten 2013 har det ikke vært veldig mye spennende optikk å kjøpe til dette kameraet, men nå har Carl Zeiss har lansert to nye objektiver med E-fatning myntet på Sony systemkameraer.

De to nye objektivene inngår i en helt ny serie som har fått navnet Loxia. Begge objektivene er fastobjektiver med henholdsvis 35mm og 50mm brennvidde med største blender f/2. Førstnevnte er beregnet på landskaps- og arkitektfotografering, mens 50mm blir betegnet som et objektiv for alle typer fotografering av produsenten.

Spesielt ved objektivene er at de har manuell blenderring med mulighet for trinnløs overstyring. Dette er spesielt interessant ved videoopptak hvor man kanskje trenger å endre eksponeringen under filming. Sony har fokusert mye på at modellen A7s er myntet på videofotografer, så dette vil være en kjærkommen egenskap for de som bruker kameraet til å skyte video.

De nye Carl Zeiss Loxia objektivene.

De nye Carl Zeiss Loxia objektivene.

I følge den norske importøren Focus Nordic vil begge objektivene bli lansert i løpet av høsten, men 50mm vil bli lansert først. Dette objektivet er forventet lansert i oktober.

Pris på objektivene:

  • Zeiss Loxia 50mm F/2.0, Ca.pris: kr 7.600,- inkl. mva.
  • Zeiss Loxia 35mm F/2.0, Ca.pris: kr 10.300,- inkl. mva.

Kilde: Focus Nordic

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.

Leave a Reply