Nikons første actionkamera

Nikon kaster seg inn i actionkamerakrigen


Med KeyMission 360 har Nikon lansert et mildt sagt uvanlig actionkamera som ikke ligner så mye annet vi har sett på markedet.


Et spørsmål om tid

Det var vel bare et spørsmål om tid før de store gigantene i fotobransjen ville kaste seg på actionkamerabølgen. De siste årene er det nettopp dette nisjesegmentet som har holdt seg mest stabilt med tanke på salgstall, og stadig flere kjøper nettopp disse små, lette kameraene som et hjelpemiddel til dokumentasjon av stort sett alt man kan tenke seg av aktiviteter.

Hva i alle dager er nå dette?

Det er imidlertid ikke så lett å se at KeyMission 360 er et actionkamera, eller et kamera i det hele tatt. Med sin mildt sagt oppsiktsvekkende form Med to optiske konstruksjoner plassert på hver sin side av en kvadrats firkant med form og fasong som en litt forvokst fyrstikkeske.

Nikon KeyMission 360 har en mildt sagt oppsiktsvekkende form.

Nikon KeyMission 360 har en mildt sagt oppsiktsvekkende form.

Tar opp 360 video i 4k

Nikon har vært overraskende nøkterne når det kommer til informasjon om den lille, rare krabaten, men i følge produsenten skal kameraet kunne filme 360 graders video i 4k.KeyMission 360 er utstyrt med to optiske konstruksjoner og to bildesensorer som gjør at kameraet klarer å ta opp disse høyoppløselige videobildene. I tillegg er kameraet støtsikkert fra en dropphøyde på to meter, og vanntett ned til 30 meter uten noen form for ekstra kamerabeskyttelse.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke sluppet, men vi vil anta at det blir tilgjengelig før sommeren og vil ligge på en pris som er konkurransedyktig mot de øvrige modellene i actionkamerasegmentet, det vil si en pris opp mot 5 000 kroner.

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.