Leica lanserer nytt kamerasystem

I år fyller Leica 100 år, og i den anledning hadde de lyst til å gi oss en gave. Gaven kommer i form av et kamera inspirert av selve ur-Leicaen: Leica T (typ 701). Ifølge Leica selv skal dette være et solid og innovativt kamera, der hvert kamera er frest ut av hver sin blokk aluminium.

Rent teknisk har Leica T en CMOS-bildebrikke i APS-C-format. Størrelsen er 16,5 megapiksler og inni sitter det en nyutviklet bildeprosessor. Dette gjør at kameraet har ISO-verdier mellom ISO 100 og ISO 12 500. Det er dog ikke så mye info om akkurat dette. Leica har valgt å prioritere andre ting enn den trauste tekniske spesifikasjonen.

For på baksiden av kameraet finnes det en stor 3,7″ berøringsskjerm som du i stor grad skal bruke for å styre selve kameraet. Selv om Leica har utplassert noen knapper og hjul ser det veldig minimalistisk ut. Et annet spor på veien om at det er berøringsskjermen som er kontrollhjulet er menyen “MyCamera” som skal gi fotografen mulighet til å være “fleksibel i spontane snapshot-situasjoner”.

Leica-T_black_back

Trådløs tilkobling er noe mange har kastet seg på, og Leica vil ikke stå på perrongen og se på toget forlate den. De har altså kastet seg på samme rute og lanserer samtidig en egen Leica T-app til bruk til Leica T-kameraet. Det er ikke noe nyskapende i seg selv, rent bortsett fra at det er første systemetkameraet fra Leica som har en slik tilkobling. Denne applikasjonen skal kunne styre kameraet og dele bilder på sosiale medier – akkurat som alle andre av denne typen. Applikasjonen er i første omgang kun tilgjenglig for iOS.

Med nytt kamera kommer også ny optikk. I dette tilfellet er det helt nødvendig, siden Leica T bruker sin egen Leica T-fatning. De to objektivene som er tilgjengelig samtidig som Leica T er Leica Vario-Elmar-T 18 – 35 mm f/3.5 – 5.6 ASPH og Leica Summicron-T 23 mm f/2 ASPH. Førstnevnte er ment å være kit-objektiv, mens sistnevnte skal være et slags gatefotoobjektiv.

Leica-T_silver_emo_01

Kameraet er som nevnt frest ut av en blokk med aluminium, og de som har designet det er AUDI Design. Bare dette tilsier at det ikke blir noe billig moro Leica har lansert. Legger man på Leica-logoen så blir det fort enda dyrere. For prisen er noe av det vi stusser mest over. Kameraet i seg selv har en veiledende utsalgspris på 14.000 kroner, mens 18 – 35 mm-objektivet koster 13.300 kroner. Skal du ha Leica Summicron-T 23mm f/2 ASPH så må du ut med 14.800 kroner. Du må altså over 27.000 kroner for den billigste løsningen. Vi er med andre ord litt usikker på hvilken målgruppe Leica satser på. Uansett så ser kameraet lekkert ut, og vi er veldig nysgjerrige på bildekvaliteten. Det vil også være tilgjengelig et helt lass med ekstrautstyr fra ekstern blits til ny bæreveske.

Leica-T_Equipment

Leica T er tilgjengelig fra 26. mai 2014 hos autoriserte Leica-forhandlere.

Se spesifikasjoner og flere bilder av Leica T (typ 701) på produktsidene.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

Leave a Reply