Leica lanserer M-P

Leica har lansert en ny modell i sin M-serie som er myntet på profesjonelle fotografer. Kameraet som bærer navnet Leica M-P er i utgangspunktet identisk med toppmodellen M (typ 240) men er forbedret på enkelte områder.

 

mp1

Blant annet er den ikoniske røde Leica-logoen på kameraets fremside fjernet for å øke kameraets diskresjon. Man finner i stedet Leica-navnet gravert inn på kameraets topplate, noe som også er tilfelle på de tidligere modellene i serien.

mp4

På plass er også det klassiske safirglasset man også finner på Leica M9-P, som i følge Leica skal være svært bestandig mot riper.

mp2

Blant de øvrige tingene som skiller M-P fra standardmodellen er en større bildebuffer. Denne er på 2 GB, noe som gjør den dobbelt så stor sammenlignet med den som sitter i en vanlig Leica M. En stor buffer er en fordel når kameraet skal skrive bilder til minnekortet, og vil kanskje være en kjekk fordel for enkelte fotografer som fotograferer mye i seriemodus.

leicamp4

En av de mer interessante nyhetene er imidlertid søkeren. Der M (typ 240) kun hadde automatisk valg av søkerrammer, har M-P nå fått den vanlige velgerspaken som vi kjenner fra andre Leica M-modeller.

I kjent stil koster det å være kar og Leica M-P er ikke billig. Anbefalt utsalgspris i Norge er 59 999 kroner uten noen medfølgende optikk.

Fulle spesifikasjoner på Leica M-P (typ 240) finner du her.

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.

This entry was posted in Nyhet and tagged .

Leave a Reply