Hvem vi er

Så du er nysgjerrig på hvem som står bak denne siden? Vel, det er ikke noe galt i det, og vi står så gjerne frem som de stolte skapere av verket. Finner du ikke det du leter etter her eller på velkomstsiden vår, send oss gjerne ris og ros på post@f32.no.

Så over til de skyldige:


Are Thunes Samsonsen

are-670px

Are er initiativtager til siden, og fungerer som sjefredaktør. Han har drevet med foto siden midt på nittitallet, og er stadig forbauset over hvor mye nytt som er å lære.

Etter å ha tatt en bachelorgrad i foto i London jobbet han som hovedlærer i foto på en folkehøyskole hjemme i Norge, før han flyttet til hovedstaden for å jobbe som journalist i fotonettstedet Akam.no. Der ble han i syv år, først som journalist i fem år og deretter to år som fagredaktør for foto i Tek-nettverket. Han sluttet der i 2013 for å begynne i konsulentbyrået Making Waves som sjefsredaktør for Visitnorway.com, den offisielle reiseguiden for Norge, en nettside som i dag har rundt 23 millioner sidevisninger i året.

Are fotograferer helst i svart-hvitt, og holder seg stort sett til landskapsfoto, portretter eller gatefoto. Det eneste han så godt som aldri fotograferer er mote og sport.

Utstyrsmessig er ikke Are fanboy av noe som helst, og opp gjennom årene har han eid et utall kamera av diverse merker, inkludert Canon, Nikon, Fujifilm, Hasselblad, Panasonic, Olympus og Leica. I dag bruker han helst Leica M 240, Fujifilm X100S eller Canon EOS 100D, men det kan ha endret seg siden dette ble skrevet.


Paal Harald Mork-Knutsen

paal-670px

Paal har en Bachelorgrad i digitale medier fra Universitetet i Oslo, med blant annet informatikk og digitaliseringsteori i graden. Han har også en mastergrad i medievitenskap, med fordyping i filmvitenskap.

Paal har vært fascinert av fotografering og kameraer helt siden han som liten gutt oppdaget pappas Nikon-speilreflekser. Interessen tok seg opp igjen da den digitale revolusjonen kommersialiserte digitale kameraer, og foto ble den store hobbyen da han kjøpte sitt første digitale speilrefleks i 2010.

Han liker best å fotografere landskap og natur, samt gatefotografering. På fotofronten foretrekker han fastoptikk på sitt Canon-kamera, men han fotograferer også analogt når anledningen byr seg. Paal har også jobbet som frilansjournalist for Akam.no siden 2010, hvor han har skrevet en rekke fototester, refleksjoner og nyheter.


Eivind Hauger

eivind-670px

I likhet med Paal har Eivind en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap. I masteroppgaven skrev han om hvordan fotballklubber bruker sosiale medier som kommunikasjonsplattform, og denne interessen for kommunikasjon, både digital og analog, er en av grunnene til at han er interessert i fotografi. For hva er vel ikke bilder annet enn kommunikasjon mellom mennesker?

Eivind fotograferer det aller meste; fra landskap til sport, og hans første kamera var et Canon EOS 450D. Han avanserte imidlertid fort til 50D, 7D og nå 5D Mark III.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot. I sportssammenheng går det i digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Han har også jobbet for Akam.no siden 2012, hvor han har skrevet en rekke nyheter, bildeartikler, tester og omtaler.

Are er utdannet fotograf og har hatt fotodilla siden nittitallet. Han har tidligere vært journalist og redaktør i Akam.no i til sammen syv år, og er nå sjefredaktør i f32.no ved siden av dagjobben som en av flere redaktører av helsenorge.no. Han har også vært sjefredaktør for Visitnorway.com. Han har generelt alt for mange kameraer, av alle mulige systemer - og alt for lite tid til å bruke dem.

One thought on “Hvem vi er

  1. Pingback: f32.no Siden for norske fotoentusiaster (text in no) – Beyer's Forum

Leave a Reply