Fujifilm XF10: Instagramvennlig lommekamera

Fujifilm XF10 er stilsikkert, raskt og spennende kompaktkamera med fast brennvidde.

I pressemeldingen fra Fujifilm beskriver de nyheten XF10 som et “premiumkompaktkamera”. Det er ikke vanskelig å se hvorfor de mener det. XF10 ser, basert på bildene, ut som et kamera Fujifilm har store håp om skal konkurrere med Olympus når det gjelder reklame i bloggosfæren. Er dette et kamera unge influencers skal kaste seg over?

Det holder seg tro til X-seriens retro-stil og du får XF10 i to utførelser: Sort og kombinasjonen lær og gull. Selv undertegnede kunne tenke seg den siste kombinasjonen som feriekamera. For det ser lekkert ut, såpass ærlig skal vi være.

Fujifilm XF10 kommer i gull og sort – her i gullutførelsen.

Fujifilm XF10 kan se ut til å være en videreføring av det to år gamle X70. Det har beholdt samme objektiv (18,5 mm f/2.8), men byttet ut den gamle Bayer-brikka med en ny 24,2 megapiksler APS-C CMOS-brikke uten lavpassfilter. Det tar både JPG og RAW (14-bit Fujifilm RAF) og kan ta opptil seks bilder i sekundet.

XF10 har ikke søker. Skjermen er i vanlig størrelse (tre tommer), har 1.040.000 bildepunkter og er av typen TFT LCD. Alt er ved det sedvanlige altså. Det skal også, ifølge pressemeldingen, være ekstremt enkelt å operere. Baksiden domineres av skjermen og noen få knapper. På toppen av kameraet finner du hjul for programvalg, utløserknapp og noe som mest sannsynlig er et menyhjul.

XF10 skal være enkelheten selv.

Fujifilm retter seg hardt mot sosiale medier. Det ser vi både på den Instagram-vennlige kvadratiske 1×1-sidefaktoren XF10 kan ta bilder i, samtidig som du kan overføre bilder både via blåtann og trådløst nett. Da kan du overføre bildene dine rett fra kamera til mobiltelefon via Fujifilms egen applikasjon. I tillegg kan du bruke nevnte applikasjon som en fjernkontroll av kamera.

Sett opp kamera, flytt deg foran, ta bildet og send det ut på sosiale medier i en enkelt operasjon. Vi tror dette blir populært for mange. Spesielt når vekten ikke er særlig høy (279 gram inkludert batteri) og størrelsen er av den faktisk kompakte sorten (113 x 64 x 41 mm).

Fujifilm XF10 skal være i salg i løpet av august og har en veiledende utsalgspris på 4999 norske kroner inklusive avgifter.

 

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.