Fujifilm lanserer nytt f/2-objektiv

Den populære X-serien blir utvidet med et nytt fastobjektiv for gatefotografene.

En tøffing som tåler både vær og vind

Fujfilm kommer med en gladnyhet til brukerne som sverger til deres X-system. I dag ble det kjent at produsenten slipper et nytt fastobjektiv som bærer navnet FUJINON XF23mm F2 R WR. Som navnet tilsier er det snakk om et 23mm APS-C objektiv, som gir et utsnitt tilsvarende et 35mm objektiv til fullformat. Det nye objektivet er værtettet og laget av metall, og skal tåle både støv og fukt svært godt. Fujifilm selv mener at objektivet skal tåle bruk ned til minus 10 grader, så her skal man ikke være redd for været når man skal ut og fotografere.

Objektivet kommer i to farger, svart og sølv, men du må vente ganske lenge før du kan få kloa i sistnevnte. Denne fargen vil bli tilgjengelig i januar 2017, mens den svarte modellen er klar for salg allerede neste måned, altså september.

En etterlengtet nykommer

Vi i f32-redaksjonen har alltid vært glade i X-serien. Det er gode, konkurransedyktige modeller med svært god værtetting og robusthet, men et av ankepunktene har vært en svak optikkpark med begrenset utvalg. Med tanke på de ulike X-modellene tror vi satsingen på lyssterke fastobjektiver er smart, for serien har fått en stor fangruppe blant gatefotografene. Den eldre FujiFilm XF35mm f/2 R WR har fått gode skussmål, og vi tror også at denne modellen vil levere bra. Veiledende utsalgspris er 4 995 norske kroner, noe som gjør objektivet fornuftig priset etter vår mening.

XF23mmF2 R WR_Black+LH-XF35-2+X-Pro2

 

 

Paal er utdannet medieviter, og jobber til vanlig som senior kommunikasjonsrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Han har tidligere jobbet fire år som frilansjournalist for Akam.no, og er en av grunnleggerne av f32.no.