Foto.no kjøper Interfoto

I en overraskende manøver har Foto.no kjøpt opp alle aksjene i Interfoto, distributøren Bresson og verkstedet FotoCare.

F32-redaksjonen ble ekstremt overrasket da vi mottok pressemeldingen om at Foto.no har kjøpt opp en av Norges eldste og mest kjente fotobutikker. Ifølge pressemeldingen gikk selve oppkjøpet rimelig fort, men det er ikke kjent hvor mye Foto.nos eiere må ut med.

Ifølge pressemeldingen vil begge butikker eksistere som før. Det samme vil FotoCare og Bresson.

Målet deres er etter sigende å skape et nytt maktsentrum i fotobransjen. Dette vil de gjøre ved å “slå kreftene sammen for å tilby noe enda bedre” som det heter i pressemeldingen. Vi er naturligvis litt skeptisk til dette. Vi har full forståelse for at det er vanskelig å drive fotobutikk i Norge i 2019, men vi skulle gjerne sett flere forskjellige aktører enn tre-fire store.

Allikevel har vi troen på at dette kommer oss forbrukere til gode. Prisene blir nok ikke nevneverdig endret, men servicetilbudet tror vi faktisk blir bedre. En av de tingene vi tror forbrukerne kommer til å dra nytte av er at det blir enklere å levere inn utstyr til reperasjon. FotoCare kommer til å bestå og vi regner med at det vil bli mulig å levere ødelagt utstyr hos Foto.no i Bjørvika.

I tillegg vil Bresson øke agenturet sitt med varer Foto.no allerede importerer selv. Dette tror vi på sikt kan være med å styrke vareutvalget og gi forbrukeren mulighet til å velge akkurat de varene man selv ønsker å kjøpe.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.