f32.no oppretter diskusjonsforum


Med nytt diskusjonsforum vil vi komme nærmere leserne og kan gi et bedre tilbud enn vi har hatt mulighet til hittil.

Alle brukernavn må inneholde fornavn og etternavn.


Vår fremste motivasjon med å drive f32.no på frivillig basis, er å være med på å støtte og bygge opp et aktivt fotomiljø i Norge, og ved hjelp av et diskusjonsforum på f32.no vil vi kunne forbedre det tilbudet vi allerede har.

Lettere å kommentere artikler

Blant annet vil vi nå få bedre kontroll med spam, og dermed kunne gjøre det lettere for våre lesere å kommentere artikler, diskutere seg imellom, og ikke minst komme med tips og innspill til redaksjonen. Vi trenger trofaste lesere til å holde oss litt i ørene, og med dette plasserer vi våre ører nærmere lesernes klyper.

Om ikke så lenge vil vi dermed stenge for muligheten til å kommentere artiklene direkte i vår publiseringsløsning, og i stedet åpne for artikkeldiskusjon i forumet, i et eget underforum nettopp til dette formålet.

Lesernes bilder

Det vil også være lettere for leserne å bidra med bilder til bildeartiklene våre, og ved hjelp av et forum vil også lesere kunne kommentere hverandres bilder. Dette betyr for eksempel at dagens opplastingsløsning for bilder til bildeartikler stenges, og forumet overtar. De bildene vi allerede har mottatt per dags dato vil dermed være med i vurderingen for førstkommende artikkel, mens de som kommer inn fra nå av, vil bli fortløpende med i artiklene deretter.

Som før beholder selvsagt alle lesere alle rettigheter til sine egne bilder og kommentarer. Ved å laste dem opp til oss gir du oss rett til å bruke dem i artikler og lignende, men det er også alt.

Her kan du laste opp bilder du øpnsker å bidra med til våre artikler.

Ønsker du å ha et sted for å vise frem dine egne bilder, kan du opprette en tråd her.

Ikke anonym diskusjon

Som nevnt er hensikten med forumet å stimulere til diskusjon, og en bekymring med hensyn til dette har vært om man skulle tillate anonym diskusjon eller ikke. Av flere grunner falt vi ned på at anonyme innlegg kun tillates etter godkjenning fra redaksjonen. Dette er delvis fordi f32.no vil være juridisk ansvarlig for ytringer på forumet, og dels fordi vi ønsker å stimulere til en saklig og hets-fri debatt. Selv om enkelte lesere kanskje vil foretrekke på ikke stå frem med fullt navn, og på grunn av det utebli, ser vi uansett at denne løsningen er å foretrekke.

For å presisere litt, så mener vi ikke at brukernavnet ditt må være ditt fulle og hele navn – det trengs ikke. Men, det må inneholde ditt fornavn og ditt etternavn, eventuelt i tillegg til et kallenavn dersom du foretrekker det.

Forumregler

Vi har valgt å enn så lenge kun skrive ned de mest basale reglene for forumet. Aller helst ønsker vi oss et froum drevet etter Kardemommeloven, noe som selvsagt ikke er mulig i praksis, men som vi likevel ønsker å sikte mot. dermed vil forumets regler bli oppdatert etter behov, etter hvert som vi ser hvor skoen eventuelt måtte trykke.

Reglene for forumet vårt finner du her.

Selve forumet finner du ved å gå til forum.f32.no, eller ganske enkelt ved å klikke på Forum i menyen øverst til høyre.


Diskutér denne artikkelen her

Are er utdannet fotograf og har hatt fotodilla siden nittitallet. Han har tidligere vært journalist og redaktør i Akam.no i til sammen syv år, og er nå sjefredaktør i f32.no ved siden av dagjobben som en av flere redaktører av helsenorge.no. Han har også vært sjefredaktør for Visitnorway.com. Han har generelt alt for mange kameraer, av alle mulige systemer - og alt for lite tid til å bruke dem.

Leave a Reply