F32.no går live!

Vel, live har vi egentlig sånn sett vært en stund, men bare med et minimum av artikler, mens vi har jobbet med andre ting. Dette har vært nødvendig for å sjekke design, funksjonalitet og tjenester, blant annet.

Men nå er vi endelig offentlig! Med det mener vi at vi fra nå av anser nettsiden som startet og igangsatt og ikke noe vi kan ta ned eller utsette sånn uten videre: Fra nå av skal leserne kunne regne med vår tilstedeværelse.


HVA VI KAN BY PÅ

Selv om vi nå endelig er skikkelig i gang, betyr ikke det at alt er ferdig. Dessverre. Det er fryktelig mye arbeid å få en webside som dette på beina, spesielt med de ambisjonene vi har, spesielt når den i tillegg skal drives ved siden av full jobb og familieliv for oss alle tre.

Så, uten å mase mer med det, her er en kjapp oversikt over hva som er på plass, hva det fremdeles arbeides med, og hva som kommer til å skje i fremtiden:

Forsiden
Her finner du som forventet alle sakene våre, uansett type eller tema, etterhvert som de publiseres. I første omgang vil vi konsentrere oss om guider, tester, omtaler, refleksjoner og tips, i tillegg til produktnyheter – men bare når vi finner produktene interessante. Vår ambisjon er å dekke hele spennet fra utstyr til fotografering via etterarbeid og filosofi omkring fotografi, til utstillinger og bøker om og med fotografier, for å nevne noe.

Produktsider
Her samler vi spesifikasjoner og bilder for nylanserte produkter som vi finner interessante. I tillegg vil du på hver produktside finne lenker til saker vi har skrevet om det aktuelle produktet. Vi har ingen ambisjoner om at produksidene skal bli komplette på noe vis – det vil kreve alt for mye arbeid og ikke på noen måte være matnyttig – men det er meningen at sidene skal være oppdaterte med alle fotoprodukter som vi finner spesielt interessante.

Som du ser på sidene er det en del produkter som er lagt til, men som ikke er klikkbare per dags dato. Dette er produkter som vi har planer om å lage produktsider for, men som vi ennå ikke har hatt tid til å prioritere. Tips oss gjerne om det er noe du synes mangler.

Fotokupp
Dette er vår liste over spesielt gode tilbud på interessant fotoutstyr. Den sjekkes daglig, og oppdateres så ofte det er nødvendig. Vi understreker at vi ikke får betalt på noe vis for dette, og at vi kun tar imot tips om tilbud fra publikum – ikke fra forhandlere eller andre bransjeaktører.

Med tiden vil denne siden bli forbedret med butikklogoer og bilder av de aktuelle produktene som er på tilbud. Du skal også finne lenker til saker vi har skrevet om dem, og til spesifikasjoner og bilder i våre produksider, dersom de finnes der.

Tester
Her vil du til enhver tid finne våre tester filtrert ut fra arkivet.

Guider
Her finner du alle guidene vi har publisert, hentet fra arkivet.

Arkivet
Her finner du arkivet vårt, og lenker til de fleste typer artikler vi kan by på.

FotoABC
Her finner du over 600 oppslagsord som har med foto og fotografi å gjøre, kryssreferert og forklart. Støter du på et ord eller uttrykk du ikke forstår eller vet hva er, skal du kunne slå det opp her. Finner du det ikke her, send oss gjerne et tips så vi kan få lagt det til i ordlisten.

I skrivende stund har ca 100 oppslagsord fått forklaring og krysslenking, og arbeidet med dette pågår kontinuerlig. Etter hvert vil vi også sette inn illustrasjoner og bilder som passer, og lenke til guider og andre saker vi skriver om de ulike begrepene.

Om F32.no
Her finner du informasjon om siden, vi som driver den, og så videre. Ønsker du å kontakte oss vil du finne informasjon om dette her også.


FREMTIDSPLANER

Ja, det har vi også, men av konkurransehensyn kan vi ikke legge ut detaljer om dette ennå. Alt vi kan si er at vi ønsker å dekke alle aspekter av fotografiet og fotografering, og arbeider kontinuerlig mot dette målet. Stikk innom fra tid til annen da vel, så får du se selv!


VELKOMMEN!

Ja, det glemte vi nesten: Velkommen til f32.no! Vi håper du vil trives her hos oss!

alle-halv-670px

Are er utdannet fotograf og har hatt fotodilla siden nittitallet. Han har tidligere vært journalist og redaktør i Akam.no i til sammen syv år, og er nå sjefredaktør i f32.no ved siden av dagjobben som en av flere redaktører av helsenorge.no. Han har også vært sjefredaktør for Visitnorway.com. Han har generelt alt for mange kameraer, av alle mulige systemer - og alt for lite tid til å bruke dem.

Leave a Reply