Dette må du tenke på når du publiserer bildene dine

Er du en som gjerne vil publisere bildene dine på nett og at flest mulig skal se dem, må du kunne dette lille trikset.

Kongen på haugen

Det er ingen hemmelighet at selv om det eksisterer nok av andre søkemotorer, så er det Google som er kongen på haugen. Bing og DuckDuckGo, for eksempel, er ikke i nærheten av å ha samme markedsandel som Google, som har nærmest markedsdominans på området.

Dermed er det naturlig nok Googles preferanser og særegenheter som det er viktigst for deg å tekkes, skal du få flest mulig til å se bildene dine.

Et enkelt knep

Når du publiserer et bilde på nett er det viktig at det har et filnavn som plukkes opp av Google, og som er slik at folk som søker etter det faktisk kan finne det. Her er det ofte det gjøres feil. Vanlig prosedyre for mange er å bruke _ (også kjent som underscore) i stedet for mellomrom, slik at et filnavn f.eks kan være:

dette_er_et_fint_bilde_som_du_ønsker_å_søke_etter.jpg

Problemet er imidlertid at Google ikke ser _ som et mellomrom, og dermed tolker dette filnavnet som ett enkelt ord, slik:

detteeretfintbildesomduønskeråsøkeetter.jpg

Ordet “detteeretfintbildesomduønskeråsøkeetter” er det neppe så mange som søker etter, og du går glipp av treff på det fine bildet ditt. I stedet bør du bruke – som alternativt tegn for mellomrom i filnavn. Da vil Google se hvert enkelt ord for seg, slik:

dette er et fint bilde som du ønsker å søke etter.jpg

Og ordene “dette er et fint bilde som du ønsker å søke etter”, eller en kombinasjon av dem, er det langt mer sannsynlig at folk vil søke etter. Og finne, dersom du følger dette enkle trikset for å få flere til å se bildene dine.

Are er utdannet fotograf og har hatt fotodilla siden nittitallet. Han har tidligere vært journalist og redaktør i Akam.no i til sammen syv år, og er nå sjefredaktør i f32.no ved siden av dagjobben som en av flere redaktører av helsenorge.no. Han har også vært sjefredaktør for Visitnorway.com. Han har generelt alt for mange kameraer, av alle mulige systemer - og alt for lite tid til å bruke dem.

Leave a Reply