Apple kutter ut Aperture

Det skjer mye i Apples del av fotoverden. I forbindelse med lanseringen av det nye OS X og iOS får Apple-brukerne en ny fotoapplikasjon ved navn Photos som erstatter den gamle iPhotos. Det er dog ikke den store bomben. På fredag ble det også klart at Apple stopper utviklingen av fotoredigeringsprogrammet Aperture.

Grunnen til dette er det nevnte Photos. Det skal visstnok være såpass enkelt og bra at du ikke skal ha behov for Aperture lenger, mener Apple. Apple uttaler i en kommentar til nettstedet Loopinsight at Photos vil få muligheten å importere allerede eksisterende Aperture-bibliotek når OS X-versjonen blir tilgjengelig neste år.

Hvordan dette vil påvirke deg som bruker er selvfølgelig ennå ikke klart, men vi i f32.no kan se for oss at de som jubler mest er markedsfolka i Adobe.

Kilde: Loopinsight

Dette skjermbildet vil du ikke få når Photos blir tilgjengelig neste år.

Dette skjermbildet vil du ikke få når Photos blir tilgjengelig neste år.

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

One thought on “Apple kutter ut Aperture

  1. Sitter på Aperture 3 selv. Og det har havnet laangt bak LR. Så jeg skjønner at Apple tar livet av programmet, det ville nesten ha vært en umulighet å ta igjen forspranget til LR i dag. Er ren buiness dette!

Leave a Reply