Adobe viser flytteplaner fra Aperture til Lightroom

Tidligere i sommer skrev vi om hvilke planer Apple har for bilderedigeringsprogrammet Aperture. De var ikke lystige for etter 1. januar 2015 så avsluttes videreutviklingen. For Aperture-brukerne betyr dette at programmet ikke lenger støttes, og rett og slett legges på hylla fra Apple sin side.

Aperture vil ikke lenger bli videreutviklet fra og med 01.01.2015.

Aperture vil ikke lenger bli videreutviklet fra og med 01.01.2015.

Da nyheten sprakk regnet vi med at sjampisen stod i taket hos Adobe. Nå kan det se ut til at vi har fått rett. Adobe har nå lansert en nettside spesielt rettet mot Aperture-brukere som ser seg etter et annet program å bruke. Denne nettsiden inneholder alt Adobe mener de forsmådde Aperture-brukerne trenger av informasjon for å flytte fra Apple-programvaren og over til Lightroom.

I tillegg til informasjon rundt selve programvaren, som funksjoner og pris, har Adobe tatt en litt ukonvensjonell vri. De gir også informasjon til hvordan du på enklest mulig måte kan gjøre overgangen fra Aperture til Lightroom så enkel som mulig. Om du syns dette høres noe avansert ut, men vil gjerne ta overgangen til Lightroom, så kan du puste lettet ut: Adobe planlegger et program som skal gjøre migreringen så smertefri som mulig.

Kilde: Adobe

Eivind er fast inventar på Ullevaal stadion og Jordal Amfi i egenskap av fotograf og generell sportsidiot, selv om han fotograferer det aller meste, fra landskap til sport. Eivind fotograferer for det meste digitalt, men han er ikke fremmed for å dra fram filmrullene og det analoge kameraet om anledningen byr seg. Eivind har en bachelorgrad i digitale medier og en mastergrad i medievitenskap.

Leave a Reply